Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити змінювати ціни в договорах про закупівлю

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 9027 про внесення зміни до розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону "Про публічні закупівлі" щодо можливості змінення умов договору про закупівлю.

Цим законопроєктом пропонується надати можливість сторонам, обґрунтовано та за взаємною згодою, змінити ціну договору про закупівлю, що укладений в період з 01 липня 2020 року по 24 лютого 2022 року.

Варто зазначити, що збільшення ціни сумарно не повинно перевищувати 50 відсотків ціни, передбаченої в такому договорі закупівлі при його укладанні.

Протягом трьох робочих днів з дня внесення сторонами таких змін, замовник повинен оприлюднити повідомлення про внесення змін до договору про закупівлю, зміни до договору про закупівлю, кошторисну документацію у новій редакції, а також висновок експертної організації, який був підставою для внесення відповідних змін до істотних умов договору

На думку авторів законопроєкту, його прийняття надасть можливість змінити істотні умови окремих договорів про закупівлю, що були укладені з урахуванням вимог Закону «Про публічні закупівлі» в період з 01 липня 2020 року по 24 лютого 2022 року, що сприятиме визначенню вартості предмета публічних закупівель з урахуванням інфляційних процесів.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини