Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укрзалізниця" має намір до кінця року створити компанію-вантажоперевізника, що працюватиме у Європі

Реклама

АТ "Укрзалізниця" до кінця 2023 року планує створити компанію-вантажоперевізника, яка працюватиме у Європі. Про це повідомив голова правління УЗ Олександр Камишін, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

"Ми маємо розвивати європейського перевізника і в пасажирських перевезеннях, і у вантажних. Ми показали, що можемо бути ефективними, і ті наші громадяни, які скористалися послугами європейських залізниць, точно оцінили різницю і у графіку, і у сервісі, і у багатьох інших речах", - зазначив Олександр Камишін.

Він пояснив необхідність створення власної компанії для вантажоперевезень за межами України тим, що українські перевізники вантажів зазнають складнощів у роботі з європейськими перевізниками.

За словами керівника УЗ, така компанія може бути створена до кінця року. "Надія є, і ми робимо все, щоб вона збулася, але швидкість погоджень у Європі, на жаль, ми хотіли б, щоб це було швидше", - сказав Камишін.

Він додав, що для створення компанії-вантажоперевізника потрібно не лише закупити рухомий склад, а й отримати ліцензію, провести реєстрацію, набрати команду.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини