Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депозити в розмірі до 600 тис. грн пропонують звільнити від оподаткування

Реклама

У Верховній раді зареєстровано законопроєкт № 9037 щодо особливостей оподаткування банківських вкладів (депозитів) фізичних осіб.

Як зазначається у пояснювальній записці, його метою є встановлення неоподатковуваної межі загальної суми банківських вкладів (депозитів) фізичних осіб для збільшення економічної привабливості банківських вкладів.

Законопроєктом пропонується звільнити від оподаткування загальну суму процентів, нарахованих на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів фізичних осіб, якщо загальна сума таких вкладів розміщена на рахунках банків, які створені та діють на території України, та не перевищує шістсот тисяч гривень. До розрахунку такої загальної суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів фізичних осіб включаються суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків, ощадних (депозитних) сертифікатів членів сімей фізичних осіб першого та другого ступеня споріднення.

Також, передбачається можливість доступу банками, як податковими агентами, до банківської таємниці інших банків в частині відомостей про банківські вкладні (депозитні) або поточні рахунки, ощадні (депозитні) сертифікати фізичних осіб.

На думку автора законопроєкту, його прийняття забезпечить зростання привабливості депозитних вкладів, створення кореляційних передумов для відновлення банками кредитування (внаслідок притоку депозитів) та відповідне пожвавлення економіки, а також зменшення впливу інфляції на збереження громадян.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини