Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Єврокомісія пропонує продовжити для України пільговий режим торгівлі

Реклама

Європейська комісія запропонувала продовжити припинення дії імпортних мит, квот та заходів торговельного захисту щодо українського експорту до Європейського союзу, відомих як автономні торговельні заходи, ще на один рік. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Це є продовженням незмінної підтримки економіки України з боку ЄС та допомагає пом'якшити складну ситуацію, в якій опинилися українські виробники та експортери через неспровоковану та невиправдану військову агресію росії", - зазначається у повідомленні.

У Єврокомісії додали, що головною метою цих заходів є підтримка України, але водночас вони також враховуватимуть інтереси промисловості ЄС.

"З цією метою, а також з урахуванням значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів з України до ЄС у 2022 році, оновлені автономні торговельні заходи містять прискорений захисний механізм для захисту ринку Євросоюзу у разі потреби", - йдеться у повідомленні

Тепер цю пропозицію мають розглянути Європейський парламент та Рада ЄС.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини