Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Британія запровадила нові санкції проти рф

Реклама

Британія оголосила про новий пакет санкцій проти рф, який включає заборону експорту авіаційних деталей, радіообладнання та електронних компонентів, які можуть бути використані російським ВПК, у тому числі у виробництві БПЛА.

У британському уряді зазначили, що військова розвідка показала, що дефіцит комплектуючих у росії внаслідок санкцій уже, ймовірно, впливає на її здатність виробляти обладнання для експорту, таке як бронетехніка, ударні гелікоптери та системи ППО. Сьогоднішні заходи завдадуть їм ще більшої шкоди.

Окрім заборони експорту продукції, яку росія використовувала на полі бою, Велика Британія також заборонить імпорт 140 товарів, включаючи вироби із заліза та сталі, оброблені в третіх країнах.

Під санкції також потрапили чотири банки, фізичні та юридичні особи, зокрема:

  • 34 керівники, пов'язані з 2 найбільшими оборонними компаніями росії «Ростех», багатомільярдним російським державним оборонним конгломератом, і корпорацією «Алмаз-Антей», державною російською компанією, що спеціалізується на виробництві ракет «земля-повітря» та вогнепальної зброї для літаків.

  • 6 російських організацій, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки для збройних сил росії, в тому числі авіації та флоту.

  • 5 іранських керівників вищої ланки в Qods Aviation Industry, компанії, що виробляє безпілотники, які використовуються в Україні.

Заходи також посилюють тиск на російську еліту. 

Перегляньте повний список санкцій Великобританії та додаткову інформацію про санкції Великобританії щодо Росії .

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини