Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівників стратегічних підприємств дозволять звільняти за колабораціонізм: законопроєкт прийнято за основу

Реклама

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 7731 щодо встановлення додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця.

Ним пропонується визначити додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця за таких умов: «вчинення працівником, який працює на об'єктах державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави та/або об'єктах критичної інфраструктури, проступку, не сумісного з продовженням даної роботи, пов'язаного з його підтримкою держави-агресора».

На думку авторів законопроєкту, його реалізація матиме наслідком правомірне припинення трудового договору з ініціативи роботодавця з працівниками об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, або об'єктів критичної інфраструктури, які у період дії воєнного стану вчиняють проступки, не сумісні з продовженням такої роботи.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини