Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд стягнув у дохід держави майже 90% акцій банка російського бізнесмена Гінера

Реклама

27 лютого колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення про стягнення в дохід держави 88,9% акцій банківської установи, бенефіціарним власником якого є громадянин рф, президент російського футбольного клубу «ЦСКА» Євгеній Гінер. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Суд задовольнив відповідну позовну заяву Міністерства юстиції України, що була сформована на основі матеріалів розслідування ДБР.

Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давід Арахарія уточнив, що йдеться про PIN Bank (Перший інвестиційний банк).

«Сьогодні ВАКС стягнув на користь держави 88,89% акцій PIN банку Євгена Гінера. Усе в рамках Закону «Про санкції» та загальноприйнятих уявлень людства про справедливість», - написав він у своєму Telegram-каналі.

У ДБР нагадали, що 23 лютого його працівники провели обшуки у членів правління та наглядової ради, а також в офісі комерційного банку Гінера.

Слідчі дії проводилися для перевірки інформації щодо правомірності отримання та використання банком фінансових преференцій в сумі понад 1,6 млрд грн. Деякі з них установа отримала після початку активної фази бойових дій.

Довідково:

Рішенням Ради національної безпеки і оборони від 19 жовтня 2022 року, введеним в дію Указом Президента від 19.10.2022 № 727/2022, до громадянина російської федерації Євгенія Гінера застосовано санкції терміном на 10 років.

Перевірити чи є особа в санкційних списках найпростіше з LIGA360. Система надає інформацію з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовляйте LIGA360 прямо сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини