Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ перевіряє дев'ять банків на відмивання грошей грального бізнесу

Реклама

Нацбанк зараз проводить перевірки дев'яти банків, які, можливо, застосовували схеми по ухиленню від сплати податків учасниками грального ринку. Про це повідомила член парламентської ТСК по роботі грального бізнесу Ольга Василевська-Смаглюк.

"Загальний оборот в цій сфері сягає 180 млрд грн, але до бюджету доходять крихти, в 2022 році сплачено лише 730 млн грн податків. Ухилятися від оподаткування цьому бізнесу допомагають недоброчесні суб'єкти первинного фінмоніторингу банків, створення певних програмно-апаратних механізмів банків, підміна платіжних документів, міскодинг, створення сайтів-дзеркал. Нелегальний обсяг грошей перевищує 54 мільярди гривень, які потім виводяться на зарплати в конвертах, чорне зерно тощо", - зазначила Ольга Василевська.

Член ТСК Ярослав Железняк також повідомив, що за даними СБУ, тільки зараз один банк використовує "міскодинг" на обсяг 7-8 млрд на місяць, а у розслідування фігурує 2 млн банківських карток. Це гравці, фейкові карти, „зарплатні“ карти та інше.

Довідково: міскодинг - вид шахрайства у банківській мережі, що полягає у заміні призначення платежу.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини