Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Організація економічного співробітництва та розвитку відкрила офіс в Україні

Реклама

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) відкриває свій Офіс у Києві. Про це зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі в Києві з Генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном.

За словами Прем'єр-міністра, Україна та ОЕСР разом вже досягли важливих результатів у таких сферах як антикорупційна реформа, вдосконалення податкової системи, інвестиції, «зелена» економіка, підприємництво та конкурентна політика, корпоративне та державне управління, освіта, енергетика та децентралізація. Крім того, як зазначив Денис Шмигаль, важливим кроком поглиблення співробітництва з ОЕСР в антикорупційній сфері стало приєднання України до Робочої групи щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях ОЕСР.

Також Денис Шмигаль відзначив важливість рішення Ради ОЕСР про надання Україні статусу потенційного члена Організації та започаткування діалогу щодо вступу.

«Сьогодні ми чітко розуміємо подальші заходи, які необхідно здійснити Україні у межах початкового діалогу щодо вступу до Організації. Ми спільно працюємо над розробкою Програми для України, реалізація якої дозволить нам перейти до Дорожньої карти щодо отримання членства. І ми вітаємо Вашу пропозицію щодо можливості підписання такої Програми вже в червні цього року», - зазначив Глава Уряду України.

Матіас Корманн підтвердив відкриття офіційного офісу ОЕСР у Києві з 1 березня. Він також відзначив, що Україна навіть під час повномасштабної війни продовжує утримувати керованість, відновлюватися та працювати задля реалізації всіх реформ і побудови кращої та сучаснішої України. За словами Генсекретаря, зараз ведеться робота над забезпеченням початкової стадії діалогу щодо подальшого наближення України до стандартів ОЕСР і повноцінного членства в Організації.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Фото: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини