Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Положення про Держгеокадастр

Реклама

Постановою Уряду від 24 лютого 2023 року № 164 внесено зміни до Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Відповідно до цієї постанови Держгеокадастр, зокрема, отримав повноваження звертатись до суду з позовами про визнання недійсними угод, укладених із порушенням встановленого законом порядку купівлі-продажу, ренти, дарування, застави, обміну земельних ділянок державної, комунальної власності.

Також Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру доповнено такими нормами:

  • визначення адміністратора Державного картографо-геодезичного фонду України;

  • забезпечення організації формування та ведення Державного картографо-геодезичного фонду України;

  • проведення експертизи пропозицій та рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо найменування та перейменування географічних об'єктів і надання відповідного висновку;

  • проведення публічного моніторингу земельних відносин, у тому числі моніторингу ринку земель.

Водночас скасовуються наступні повноваження:

  • здійснення державного нагляду у сфері землеустрою;

  • здійснення державного контролю за втратами сільськогосподарського виробництва, надання пропозицій щодо використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва;

  • звернення до суду з позовом щодо відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва.

Крім того, прийнятий нормативно-правовий акт визнає такою, що втратила чинність постанову КМ від 12 вересня 2018 року № 727 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері землеустрою і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру» у зв'язку з виключенням зазначеної функції.

За матеріалами Мінагрополітики.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини