Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників: ще одне міністерство затвердило критерії визначення важливих для економіки підприємств

Реклама

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості наказом від 23 лютого 2023 року № 27 затвердило Критерії для визначення підприємств, установ і організацій у сфері оборонно-промислового комплексу, промисловості, літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності такими, що мають важливе значення для національної економіки.

Згідно з документом, визначення підприємства таким, що має важливе значення для національної економіки, здійснюється за такими критеріями:

  • перебування підприємства у процесі виконання державного контракту (договору), укладеного ним з держзамовником у сфері оборони, або залучення підприємства на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних, до виконання такого державного контракту (договору);

  • включення підприємства до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів);

  • участь підприємства у реалізації завдань і заходів, передбачених державними цільовими програмами у літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності;

  • підприємство є виробником безпілотних літальних апаратів, безпілотних авіаційних комплексів та/або їх компонентів;

  • підприємство здійснює промислове виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, які використовуються підприємствами оборонно-промислового комплексу для виготовлення товарів оборонного призначення.

Підприємство може бути визначено таким, що має важливе значення для національної економіки, у разі відповідності одному з вищезазначених критеріїв.

Нагадуємо, що визначення підприємства таким, що має важливе значення для галузей національної економіки є одним із критеріїв для отримання статусу «підприємства критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період». Всього, щоб отримати можливість забронювати працівників, підприємство повинно відповідати мінімум трьом критеріям, встановленим постановою Кабінету Міністрів № 76.

Читайте також: Бронювання працівників: добірка актуальних матеріалів

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за правовою інформацією, новинами та медіа-активністю конкурентів на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини