Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано ветеринарний контроль під час транзиту через Польщу української агропродукції

Реклама

З 9 березня скасовано ветеринарний контроль української агропродукції, що слідує транзитом через Республіку Польща до польських портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи до інших країн, повідомили в Мінагро.

Спільні домовленості між Україною та Республікою Польща про скасування ветеринарного контролю для української агропродукції, яка транзитом направляється в інші країни, були досягнуті напередодні.

Що зміниться для автоперевізників?

Cпрощена процедура діятиме у всіх пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, які працюють на пропуск вантажного транспорту.

В пункті пропуску представник Держмитслужби України проставлятиме в накладній CMR додаткову печатку у графі 2, у разі якщо такий вантаж слідує транзитом до польських портів чи інших країн.

Необхідність проставлення додаткової печатки визначається представником Держмитслужби України відповідно до переліку товарів (кодів) та одержувача зазначеного в накладній CMR.

Перевізник має пред'являти інспекторам митниці Республіки Польща міжнародну накладну CMR з додатковою печаткою.

ВАЖЛИВО! Якщо в графі 2 накладної CMR буде відсутня додаткова печатка, а товар підпадає під перелік товарів (кодів) та слідує транзитом через Республіку Польща, польська сторона залишає за собою право повернути таку вантажівку на територію України.

Також, на польській стороні, вантажівки з транзитним товаром після прикордонного і митного контролю будуть опломбовуватись.

Що зміниться для залізничних перевезень?

У разі, якщо в залізничній накладній (SMGS, або CIM, або CIM/SMGS) буде вказано отримувача, що знаходиться у порту Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи в інших країнах членах ЄС, - товар не буде підпадати під ветеринарний контроль зі сторони Республіки Польща.

У разі, якщо товар слідує транзитом через Польщу, але в накладній зазначено отримувача, який здійснює перевантаження на території Республіки Польща з вагонів українського стандарту у європейські, застосування спрощеної процедури можливе при пред'явленні договору (або іншого документу) з європейським перевізником, що засвідчує, що цей вантаж їде транзитом у польські порти чи у інші країни.

Додаткового опломбування вагонів не передбачено. Опломбування вагону, як і раніше, здійснюється відповідно до наявних технічних вимог та умов пломбування.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини