Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна закуповуватиме газ спільно з ЄС

Реклама

Україна візьме участь у платформі країн-членів Європейського Союзу зі спільної закупівлі газу і наступної зими може закупити додатково 2 млрд кубометрів газу. Про це заявила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон на засіданні Європейського парламенту, передає Укрінформ.

«Ми інтегрували Україну в платформу спільних закупівель газу, щоб допомогти їй отримати 2 мільярди кубометрів додаткового газу. Ми працюємо над ринковими реформами в контексті процесу вступу (України в ЄС - ред.). І я продовжую співпрацювати з МАГАТЕ, щоб наполягати на тому, що окупація Запорізької атомної електростанції є злочином і небезпекою для всіх, і потрібно докласти всіх зусиль для створення безпекової зони», - зазначила єврокомісар.

Під час пресконференції в Європейському парламенті вона наголосила, що платформа спільної закупівлі газу є відкритою для всіх країн-членів ЄС та для членів Енергетичного співтовариства. Молдова, Україна і Сербія замовили певні обсяги для наступної зими, і зараз це є частиною тих обсягів, навколо яких ведуться переговори.

«Ви можете чекати, що у квітні ми здійснимо наступні кроки у цьому напрямку. Я думаю, що це не є таємницею, що понад власне виробництво газу, Україна може потребувати ще до 2 мільярдів кубометрів газу для безпечного проходження зими. Ми можемо закупити цей обсяг в рамках спільного замовлення ЄС», - зауважила Кадрі Сімсон.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини