Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про посилення захисту прав інтелектуальної власності прийнято в цілому

Реклама

Верховна Рада підтримала в цілому євроінтеграційний урядовий законопроєкт №6464, який уточнює та доповнює перелік способів захисту права інтелектуальної власності судом.

Зокрема, шляхом застосування разової грошової виплати замість вилучення з цивільного обороту товарів. Застосування разової грошової виплати здійснюється за заявою відповідача, за умови, що право інтелектуальної власності порушено відповідачем ненавмисно і без недбалості та що застосування способів захисту (вилучення з цивільного обороту товарів, матеріалів та знарядь, які використовувалися переважно для виготовлення товарів), є неспівмірним шкоді, заподіяній позивачеві.

Розмір разової грошової виплати визначається судом як розмір винагороди, яка була б сплачена за надання позивачем дозволу на використання права інтелектуальної власності, щодо якого виник спір, і обґрунтовано задовольняє позивача.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини