Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні з'явиться Державний реєстр санкцій: проект пройшов перше читання

Реклама

Рада проголосувала в першому читанні проєкт Закону № 8392, яким передбачено створення Державного реєстру санкцій з метою надання публічного доступу до актуальної та достовірної інформації про всіх суб'єктів, щодо яких застосовано персональні санкції.

Також у Кодексі адміністративного судочинства буде встановлено спеціальний строк звернення із заявою про застосування санкцій до суду, а саме - протягом строку дії воєнного стану, визначеному указом Президента України про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Крім того, збільшуються строки розгляду таких справ в судах першої та апеляційної інстанцій (з 10 до 30 днів) та передбачається можливість проголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частини рішення (скорочене рішення).

Рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду набирає законної сили негайно після проголошення повного або скороченого тексту постанови та не підлягає оскарженню в касаційному порядку. У разі проголошення в судовому засіданні скороченого рішення, повне судове рішення складається не пізніше п'яти днів з дня такого проголошення.

Перевірити чи є особа в санкційних списках найпростіше з LIGA360. Система надає інформацію з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовляйте LIGA360 прямо сьогодні та захистіться від сумнівних бізнес-зв'язків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини