Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано майно заводу з виготовлення титанових труб підсанкційного російського олігарха

Реклама

Cуд, за клопотанням Бюро економічної безпеки, наклав арешт на майно та обладнання ТОВ «ВСМПО Титан Україна» за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Як зазначається, бенефіціарним власником цього товариства є російський олігарх Михайло Шелков, проти якого введені санкції РНБО.

Слідством встановлено, що службові особи товариства безпідставно сформували витрати на суму понад 155 млн грн по взаємовідносинах з іншими суб'єктами господарської діяльності. Таким чином до бюджету не було сплачено податок на прибуток та податок на додану вартість у сумі майже 40 млн грн.

Крім того, виявлено, що у період 2019-2022 років, директор ТОВ «ВСМПО Титан Україна», намагався приховати активи підприємства, які перебували на балансі товариства.

За договором купівлі-продажу, обладнання та виробничі потужності заводу для виготовлення титанових труб були продані іншій юридичній особі. У подальшому ці ж спеціальні станки, печі, комп'ютерну техніку, електрообладнання та інше майно, директор отримав в оренду та використовував у виробничій діяльності ТОВ «ВСМПО ТИТАН Україна».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини