Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював ліцензії страхових компаній "Інгосстрах" та "Провідна"

Реклама

Національний банк України анулював ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) страховим компаніям "Інгосстрах" та "Провідна". Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначається, СК "Інгосстрах" анульовано ліцензії у зв'язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України, СК "Провідна" - через невиконання рішення Нацбанку про усунення порушень ліцензійних умов.

Згідно з останньою поданою СК "Інгосстрах" звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 136 530 тис. грн, вартість активів - 1 067 677 тис. грн, страхові резерви - 4 659 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,4%.

Згідно з останньою поданою СК "Провідна" звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 891 226 тис. грн, вартість активів - 971 690 тис. грн, страхові резерви - 462 136 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 2,7% (зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за внутрішніми договорами) - 1,4% ринку).

Рішення про анулювання ліцензій зазначених страховиків ухвалені правлінням НБУ 23 березня та набирають чинності з 24 березня.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінустанова позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє від виконання зобов'язань за договорами про надання фінансових послуг.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини