Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

У яких випадках ДПС проводить позапланові перевірки суб'єктів господарювання, які здійснюють експортні та імпортні операції

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Запорізькій області нагадали про підстави для проведення документальних позапланових перевірок суб'єктів господарської діяльності, які здійснюють операції з експорту та імпорту товарів.

Так, відповідно до підпункту 69.2 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПК органам ДПС надано право проведення документальних позапланових перевірок платників податків, по яких отримано податкову інформацію, яка свідчить про порушення валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

Під час проведення контрольно-перевірочних заходів при відпрацюванні інформації Національного банку щодо виявлених уповноваженими банківськими установами фактів порушення резидентами граничних строків розрахунків за здійсненими операціями з експорту та імпорту товарів встановлена значна кількість фактів:

  • неподання резидентом до банківської установи повного пакету документів, потрібних для здійснення валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків;

  • надходження до банківської установи реєстру митних декларацій за операцією резидента, який не є клієнтом цього банку;

  • надходження коштів від нерезидента за експортною операцією на рахунки резидента в банківській установі, яка не зазначена в митній декларації;

  • неповідомлення банківської установи про внесення змін до митної декларації на підставі аркуша коригування.

Ненадання резидентами до банківської установи повного пакету документів та актуальних даних є обов'язковою підставою для проведення органами ДПС документальних позапланових перевірок.

Податківці наголошують, що суб'єкти господарської діяльності, які здійснюють операції з експорту та імпорту товарів, повинні надавати до обслуговуючого банку документи в повному обсязі, які необхідні для здійснення валютного нагляду за дотриманням граничних строків розрахунків.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини