Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укртатнафта" перерахує до бюджету 687 млн грн. податків, які не сплатили колишні власники

Реклама

Компанія «Укртатнафта» додатково перерахує до державного бюджету 687 млн грн, які не сплатили колишні власники. Про це інформує Служба безпеки України у своєму Telegram-каналі.

«Завдяки розслідуванню Служби безпеки і БЕБ щодо корупційних схем колишнього менеджменту ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» бюджет України поповниться ще на 687 млн грн. Відповідну суму нинішнє керівництво ПАТ «Укртатнафта» перерахує на користь держави у вигляді податків, несплачених колишніми власниками», - зазначається у повідомленні.

За цим фактом нову підозру отримав колишній виконувач обов'язків першого заступника голови правління ПАТ «Укртатнафта», який наразі перебуває під вартою.

Як повідомляє пресслужба БЕБ, слідством встановлено, що службові особи ПАТ «Укртатнафта» у лютому 2022 року здійснювали реалізацію виробленого пального на адресу покупців та, ігноруючи норми законодавства, самостійно визначили суми податкових зобов'язань зі сплати акцизного податку.

Керівництво компанії, достовірно знаючи про наявність достатньої кількості коштів на рахунках ПАТ «Укртатнафта», не забезпечило подання декларації та сплати акцизного податку.

Таким чином станом на 2 квітня 2022 року виникла заборгованість зі сплати акцизного податку у розмірі понад 687 млн грн.

У подальшому, з метою приховування злочину та уникнення відповідальності, службові особи компанії скерували листи до ДПС та інших державних органів щодо неможливості належного ведення податкового та бухгалтерського обліку внаслідок ушкоджень, отриманих у ході збройної агресії російської федерації.

Згадана заборгованість також підтверджується висновком експерта та результатами проведеної судової економічної експертизи.

Нагадуємо, раніше виконувачу обов'язків першого заступника голови правління було повідомлено про підозру за ухилення від сплати 605,9 млн грн акцизного податку.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини