Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні розроблять нові цифрові інструменти, які дозволятимуть моніторити процес відбудови

Реклама

Понад 10 нових цифрових інструментів планують розробити та удосконалити для прозорого і підзвітного процесу відбудови України. Про це розповів Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. 

Йдеться про онлайн платформи, портали та електронні реєстри, які дозволятимуть моніторити процес відбудови, отримувати послуги у сфері містобудування тощо.

Для реалізації Державної антикорупційної програми Міністерство працює над:

  • розробкою нормативно-правової основи для моніторингу якості робіт з відновлення;

  • запровадженням онлайн-платформи для збору та публікації відкритих даних про моніторинг та якість робіт з відновлення;

  • публікацією на онлайн-платформі актуальних результатів проведення моніторингу за якістю з відновлення; 

  • впровадженням цифрового інструменту управління відбудовою із публічним доступом до інтерактивної мапи робіт.

Мінвідновлення також активно працює над усуненням корупційних ризиків у містобудівній сфері. Йдеться про інтеграцію чинної містобудівної документації до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). 

Крім того,  активно запроваджується антикорупційний комплаєнс. Він передбачає проведення оцінки корупційних ризиків та запровадження системи ризик-менеджменту у сфері закупівель та видання дозвільної документації; аудит системи запобігання корупції; навчання антикорупційних уповноважених системи Міністерства. Заходи реалізуються спільно з експертними організаціями, зокрема Базельським інститутом управління. 

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360:Compliance надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини