Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено порядок автоматизованого арешту електронних грошей боржників

Реклама

Мін'юст наказом від 06.04.2023 № 1258/5 визначив процедуру автоматизованого арешту електронних грошей боржників на електронних гаманцях, відкритих емітентами електронних грошей та вніс зміни до Інструкції з організації примусового виконання рішень.

Нагадаємо, з 1 квітня діють зміни до Податкового кодексу щодо обліку електронних гаманців та рахунків відкритих платникам податків небанківськими надавачами платіжних послуг, сплати податків електронними грошима та використання інших платіжних операцій, що запроваджені Законом про платіжні послуги.

Через ці зміни процедуру автоматизованого арешту коштів боржників приведено у відповідність до законодавства та поширено також на електронні гаманці.

ДП "Національні інформаційні системи" має доопрацювати регламент інформаційної взаємодії в електронному вигляді згідно з цим наказом та оприлюднити його на своєму вебсайті.

До доопрацювання електронного сервісу інформаційної взаємодії згідно з цим наказом обмін документами між державними, приватними виконавцями та надавачами платіжних послуг може здійснюватись у паперовій формі засобами поштового зв'язку.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини