Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дві третини ТРЦ Ocean Plaza, що належали російським власникам, перейдуть у власність держави

Реклама

Рішення Вищого антикорупційного суду про конфіскацію двох третин ТРЦ Ocean Plaza у російських власників набрало чинності. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на ЄДРСР.

Як зазначається, наприкінці березня колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду відмовила у відкритті апеляційного провадження в цій справі, у зв'язку з чим рішення набрало законної сили.

Апеляційну скаргу відхилено, оскільки її подала компанія Jupiter Nine Trust Company Limited, яка не була стороною в цій адміністративній справі.

Довідково:

На початку березня цього року Міністерство юстиції звернулось з позовом до суду, в якому просило застосувати санкцію до російського олігарха Аркадія Ротенберга, його сина Ігоря Ротенберга та бізнес-партнерів Олександра Скоробагатька та Олександра Пономаренка у вигляді стягнення в дохід держави їхніх активів та забрати:

  • 100% частки статутного капіталу ТОВ "Авангард-Віларті", зареєстровані на кіпрську Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited Ethoder Investments Limited;

  • 66,65% частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь".

ІС "Либідь" є безпосереднім власником Ocean Plaza і належить ТОВ "Авангард-Віларті".

20 березня Вищий антикорупційний позов Міністерства юстиції щодо конфіскації українських активів відповідачів задовольнив.

Ocean Plaza є одним із найбільших торговельно-розважальних центрів Києва та України.

З лютого до кінця листопада 2022 року він не працював. За цей час 67% корпоративних прав ТОВ "ІС "Либідь", які належать російським власникам, передали під контроль АРМА.

Решта корпоративних прав ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь" належить українським власникам.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв?язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини