Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Позичальникам з прифронтових територій реструктуризують споживчі кредити

Реклама

У Раді планують у період дії воєнного стану та у 30-денний строк після його припинення або скасування запровадити обов'язкову реструктуризацію зобов'язань споживачів за споживчими кредитами, якщо місце постійного проживання позичальника - тимчасово окупована територія або зона бойових дій. Відповідні законопроєкти № 9051 та № 9052 прийнято за основу.

Проєкти мають комплексно вирішити проблеми нарахування надмірних та непропорційно великих процентів за договорами про споживчий кредит у споживачів, місцем постійного проживання або покинутим місцем постійного проживання яких є територія, на якій ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупована рф територія.

Також пропонується внести доходи, отримані позичальниками внаслідок обов'язкової реструктуризації, до переліку доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини