Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Власників знищеного та пошкодженого майна звільнили від сплати податку на нерухомість

Реклама

Верховна Рада ухвалила в цілому Закон, який звільняє від податку на нерухомість власників майна, що було знищене чи пошкоджене внаслідок збройної агресії російської федерації (законопроєкт № 7632). Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, інформує сайт партії "Слуга народу".

«Цим законопроєктом ми закріпили в Податковому кодексі норму, яка дозволяє не нараховувати та не сплачувати податок на нерухоме майно, яке відрізняється від земельної ділянки, починаючи з місяця, в якому об'єкт зруйновано. А сам факт руйнування має бути підтверджено актом огляду об'єкта, складеного ДСНС або його територіальним органом чи органом місцевого самоврядування», - повідомила Олена Шуляк.

Вона підкреслила, що ця норма є особливо нагальною в умовах війни, оскільки об'єкти нерухомості могли стати повністю або частково непридатним для використання, а підготовка документів для зміни податкових зобов'язань на такі об'єкти досить тривала.

Також законопроєктом передбачено, що фізичні особи звільняються від сплати земельного податку до останнього числа, місяця, в якому завершені бойові дії чи окупація відповідної території.

«Звільняються від сплати податку не лише землі, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, а й в районах, де тривають або можливі активні бойові дії. Крім того, очевидно, що землі, які межують з російським кордоном не можуть бути оброблені через обстріли з боку країни-агресора. А деокуповані території здебільшого заміновані ворогом, що також унеможливлює їх обробку», - пояснила голова Комітету.

Нарахування та сплата податку для знищеного чи пошкодженого майна припинятиметься незалежно від включення відповідної території до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії та тимчасово окупованих територій, оскільки пошкодження від обстрілів рф є на всій території України.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини