Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Укрнафта" та "Укргазвидобування" спільно видобуватимуть нафту та газ Новини компаній

Реклама

ПАТ «Укрнафта» і АТ «Укргазвидобування» розпочали вивчення можливостей щодо спільного видобутку нафти та газу на низці ліцензійних ділянок, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій. Про це повідомляє пресслужба «Укрнафти».

Зазначається, що зараз компанії проводять консультації щодо ліцензійних ділянок, на яких можливо розгорнути цей проєкт, а також аналізують необхідні технічні та регуляторні питання для переходу до практичної роботи.
«Синергія співпраці двох державних видобувних компаній дасть змогу вивести з бездії низку свердловин та відновити на них видобуток вуглеводнів», - наголосив керівник "Укрнафти" Сергій Корецький.

Також розглядається співпраця за іншими напрямами. Зокрема, щодо спільного використання наземної інфраструктури та обміну геологічними даними на суміжних ліцензійних ділянках. Більше того, компанії розпочали обговорення потенційної спільної розвідки та розробки родовищ нафти і газу.
«Наші компанії мають величезний потенціал для співпраці, який нарешті ми починаємо реалізовувати. Ми маємо надію, що така робота вже скоро матеріалізуються у вигляді додаткових кубометрів газу і тонн нафти, ставши ще однією складовою для досягнення нашої мети - повної відмови від імпорту енергоносіїв», - зазначив керівник "Укргазвидобування" Олег Толмачев.
Довідково:

50%+1 акція ПАТ «Укрнафта» належать НАК Нафтогаз України, а АТ «Укргазвидобування» - 100% дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України».

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини