Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США в координації з Великою Британією оголосили санкції проти фінагентів олігарха Усманова

Реклама

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) 12 квітня оголосило про розширення санкцій проти рф.

Сполучені Штати в координації з Великою Британією запровадили санції проти оточення російського олігарха Алішера Усманова, який підпадає під санкції в багатьох юрисдикціях. 

Санції також сприятимуть подальшому перешкоджанню імпорту росією критично важливих технологій, які використовуються у її війні проти України. 

Під санкції потрапили понад 120 юридичних і фізичних осіб у понад 20 країнах і юрисдикціях. Заходи націлені на мережу ухилення від санкцій, яка підтримує одного з найбагатших мільярдерів Росії Алішера Усманова та на USM Holding, основну структуру, через яку Усманов володіє та контролює більшість своїх компаній.

Крім оточення Усманова під обмеження потрапила низка посередників з Туреччини, КНР та ОАЕ, які допомагають росії імпортувати в обхід санкцій електроніку (Azu International, Dexias Turkiye, Hulm Al Sahra), квадрокоптери (Aeromotus) та інші іноземні товари (King-Pai) для оборонної промисловості.

Санкції зачепили також зареєстрований в Угорщині Міжнародний інвестиційний банк (IIB). Присутність IIB у Будапешті дозволяє росії збільшити свою розвідувальну присутність у Європі, відкриває двері для зловмисної діяльності Кремля в Центральній Європі та на Західних Балканах і може служити механізмом для корупції та незаконного фінансування, включаючи порушення санкцій.

Крім того, Держдепартамент накладає санкції на дві російські організації, які підтримують спроби Росії підірвати суверенітет і територіальну цілісність України шляхом мілітаризації та навчання школярів: Загальноросійський дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух «Молода армія» та Державна бюджетна освітня Заклад додаткової освіти республіки Крим Кримський патріотичний центр.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини