Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано майно підсанкційного олігарха Новинського на 3,5 млрд грн: у списку заблокованих активів - 40 підприємств та 30 газових свердловин

Реклама

Суд, за матеріалами Служби безпеки, арештував майно проросійського олігарха Вадима Новинського. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що до списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива.

Загальна сума арештованого майна становить понад 3,5 млрд грн.

Встановлено, що з метою уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об'єкти на декілька афілійованих комерційних структур.

Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Мін'юст вже скасував незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха.

Службою безпеки проведено обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів у кримінальному провадженні за ст. 111-2 КК (пособництво державі-агресору), під час яких виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу.

Розслідування триває.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини