Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рада ЄС схвалила запровадження мобільного роумінгу з ЄС

Реклама

Рада ЄС схвалила пропозицію та дала зелене світло для двостороннього рішення для запровадження мобільного роумінгу з ЄС. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Це рішення дозволить українцям не сплачувати додаткові збори за зв'язок у Європі, а європейцям - в Україні. Оператори не списуватимуть по 30 гривень за хвилину розмови, також не треба буде змінювати SIM-картки під час поїздок Європою. Крім цього, права споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Фінальне рішення має схвалити Комітет асоціації в торговельному складі. Команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телеком-регулятор працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до зони Roam like at home.

Нагадаємо, раніше Європейська комісія запропонувала включити угоду про зону вільного телефонного роумінгу з Україною до Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини