Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна готова приєднатися до системи е-ТТН ЄС

Реклама

Україна успішно пройшла відбір для участі у пілотному проєкті EU4Digital. Він передбачає приєднання до єдиної системи електронної товарно-транспортної накладної Європейського Союзу - е-CMR. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За словами Анатолія Комірного,  заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, перехід на електронну систему матиме позитивний економічний ефект, оскільки електронні накладні дешевші паперових, та екологічний - через відмову від паперових документів.  Перевагою системи е-ТТН в Україні є розробка одразу з урахуванням європейських стандартів обміну даними, що зробить інтеграцію з європейською системою e-CMR легшою. 

У рамках пілоту сформовано робочу групу, завданням якої є:

- оцінка поточного стану справ з електронним обміном інформацією про вантажні перевезення в Україні;

- розробка дорожньої карти щодо запуску електронних супроводжувальних документів перевезення вантажів.

Дорожня карта буде розроблена протягом 2023 року на підставі оцінки поточного стану справ, і включатиме план дій щодо інтеграції платформи електронних вантажних перевезень України та ЄС.

Зокрема, відповідності е-ТТН стандартам обміну електронною інформацією про вантажні перевезення (eFTI).

Нагадаємо, е-ТТН стане обов'язковою з 1 серпня 2023 року.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини