Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників IT-галузі: Мінцифра затвердила критерії

Реклама

Мінцифри наказом від 23.03.2023 року № 30 (реєстрація в Мін'юсті 13 квітня 2023 р. за № 612/39668) затвердило Критерії, за якими здійснюється визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки в сфері цифровізації.

Підприємство визначається таким, що має важливе значення для галузі національної економіки в сфері цифровізації, у разі відповідності одному або більше критеріям, затверджених Мінцифри. У документі таких критеріїв шість:

1) забезпечують функціонування та розвиток інфраструктури широкосмугового доступу до мережі Інтернет та електронних комунікацій;

2) забезпечують надання електронних довірчих послуг - підприємство є кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, та яким сформовано кваліфіковані сертифікати електронних підписів у кількості, що становить не менше ніж 1 тисяча за попередній звітний рік, що підтверджується звітністю;

3) провадять діяльність у сфері ІТ-індустрії - підприємство здійснює один або кілька видів діяльності, визначених частиною четвертою статті 5 Закону України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" (Дія Сіті), в тому числі види діяльності, визначені Кабінетом Міністрів України відповідно до зазначеної статті, а також має:

  • розмір середньої заробітної плати застрахованих осіб - працівників на підприємстві за останній календарний квартал не менше, ніж еквівалент 1200 євро за офіційним курсом гривні до євро, встановленим Національним банком України станом на перше число відповідного календарного місяця, що підтверджується довідкою (у довільній формі), наданою підприємством;

  • середньооблікову кількість застрахованих осіб - працівників на підприємстві за останній календарний квартал не менше дев'яти осіб, що підтверджується довідкою (у довільній формі), наданою підприємством;

4) забезпечує функціонування публічних електронних реєстрів та/або баз даних, національних електронних інформаційних ресурсів, інформаційних (автоматизованих) систем, інформаційно-комунікаційних систем, ведення (функціонування) яких запроваджено нормативно-правовими актами - підприємство надає:

  • хмарні послуги;

  • послуги (здійснює заходи) із розроблення, створення (побудови), модернізації, розвитку, впровадження та супроводження, адміністрування (технічного адміністрування) публічних електронних реєстрів, баз даних, національних електронних інформаційних ресурсів, інформаційних (автоматизованих) систем, інформаційно-комунікаційних систем.

5) забезпечують розвиток ІТ-індустрії - підприємство надає безповоротну фінансову допомогу суб'єктам господарювання приватного сектору економіки які провадять інноваційну діяльність, реалізують інноваційні проекти, здійснюють діяльність із створення технологій, діяльність, яка належить до креативних індустрій, наукову діяльність, науково-технічну діяльність - якщо розмір наданої фінансової допомоги становить не менше 30 млн. гривень за попередній календарний рік та/або в поточному році, що підтверджується інформацією щодо договорів про надання фінансової підтримки;

6) забезпечують інформаційну протидію агресору засобами інформаційних (автоматизованих), інформаційно-комунікаційних систем, а також в мережі Інтернет - підприємство, основним видом діяльності якого станом на 01 січня 2022 року згідно з КВЕД-2010 є один з таких КВЕД:

62.01 Комп'ютерне програмування; 

62.02 Консультування з питань інформатизації; 

62.03 Діяльність із керування комп'ютерним устаткуванням;

62.09 Інша діяльність у сфері інформаційних технологій і комп'ютерних систем; 

63.11 Оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов'язана з ними діяльність, та забезпечує виконання заходів щодо інформаційної протидії, що підтверджується інформацією підприємства про здійснення відповідних заходів.

Читайте також: Бронювання працівників: добірка актуальних матеріалів

Є питання з кадрового обліку? У LIGA360 знайдете понад 3 тисячі експертних роз'яснень та алгоритмів дій для роботи. Замовте LIGA360: HR-Менеджер прямо сьогодні.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини