Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк дозволив банкам продавати більше готівкової валюти

Реклама

Національний банк з 21 квітня 2023 року пом'якшив низку адміністративних обмежень, зокрема розширив можливості банків здійснювати операції з продажу готівкової іноземної валюти населенню. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Так, з 21 квітня при розрахунку обсягу готівкової іноземної валюти, яку банк може продати на валютному ринку, враховуватиметься не 100%, а 120% обсягу купівлі безготівкової валюти в населення, починаючи з 13 квітня 2022 року.

Крім того, з метою створення умов для запуску проєкту електронного резиденства, регулятор надав можливість е-резидентам (після сплати податків в Україні) переказувати на їх рахунки за кордоном кошти в іноземній валюті, отримані на рахунки в українських банках від нерезидентів (за надані послуги чи роботи).

У НБУ зазначають, що ці зміни не чинитимуть тиску на валютний ринок та міжнародні резерви України, адже в межах таких операцій не відбуватиметься купівлі іноземної валюти - переказ здійснюватиметься за рахунок іноземної валюти, отриманої е-резидентом з-за кордону.

Водночас реалізація проєкту е-резидентства сприятиме залученню додаткових доходів до державного бюджету, популяризації України як світового IT-бренду та підвищенню українських позицій у міжнародних рейтингах.

Зазначені пом'якшення, а також низка інших уточнюючих змін затверджені постановою Правління НБУ від 20 квітня 2023 року № 53, що набирає чинності з 21 квітня 2023 року.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини