Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують заборонити продаж новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки

Реклама

У Раді запропонували посилити заходи щодо зменшення вживання тютюнових виробів серед населення. Відповідний проєкт № 9227 зареєстровано 20 квітня 2023 року.

Документом пропонують заборонити виробництво (крім виробництва для експорту), оптову і роздрібну торгівлю та імпорт для реалізації на території України:

- новітніх тютюнових виробів з характерним запахом та/або смаком диму;

- новітніх тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах, таких як фільтр, папір, упаковка, капсула або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах чи смак сигарет, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.

Законопроєкт розроблено на виконання Указу Президента України № 722/2019 від 30 вересня 2019 року «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року». Однією із цілей якого є забезпечення здорового способу життя та сприяння благополуччю для всіх у будь-якому віці. Завданням цієї цілі є зниження поширеності тютюнокуріння серед населення з використанням інноваційних засобів інформування про негативні наслідки тютюнокуріння (індикатор - зменшити до 2025 року кількості курців в Україні до рівня 15%).

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини