Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано корпоративні права букмекерської компанії, пов'язаної із рф, на 30 млн грн

Реклама

Детективи Бюро економічної безпеки, за клопотанням Офісу Генерального прокурора, арештували корпоративні права компанії, яка здійснювала незаконну діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор у мережі Інтернет. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Зазначається, що вартість корпоративних прав товариства у вигляді 100% частки статутного капіталу становить 30 млн грн.

«Згадана компанія мала зв'язки з російською федерацією та в умовах воєнного стану в Україні працювала на російському ринку. Аналіз структури права власності юридичної особи, яка отримала ліцензію та надавала право на використання торговельного знаку букмекерській компанії, показав що її кінцевий бенефіціар - громадянин рф. Стосовно компанії введені санкції РНБО», - йдеться у повідомленні.

Слідством виявлено групу осіб, яка у період 2021 - 2022 років, через низку вебресурсів, організували та проводили букмекерську діяльність та азартні ігри казино в мережі Інтернет. Компанія працювала без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності, таким чином порушуючи Закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Така незаконна діяльність призвела до умисного ухилення від сплати податків та фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування у провадженні здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 203-2, КК України (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) та ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів).

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини