Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджено черговий пакет санкцій проти рф

Реклама

Володимир Зеленський 22 квітня ввів у дію чергові рішення РНБО про застосування нових та внесення змін до раніше запроваджених санкцій. Відповідні Укази №235/2023 та №236/2023 опубліковано на сайті Президента.

"Передусім це черговий пакет санкцій проти російського ВПК - підприємств, які забезпечують армію-терориста. Цього разу до санкційних списків додано 322 компанії - виробники зброї, комплектувальних тощо.

Інші два санкційні списки - це фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти Росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені до знищення свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі. Наші санкційні пакети детально опрацьовуються, зокрема, щодо синхронізації з партнерами. Це одне з ключових наших спільних завдань - абсолютно усіх, хто прагне швидшого завершення війни, швидшої нашої перемоги", - зазначив Президент України під час свого звернення.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, до санкційного списку потрапили 40 фізичних осіб, із них 25 громадян РФ, четверо громадян Швейцарії, двоє громадян Ірану, одна особа з невстановленим громадянством і вісім громадян Республіки Малі. Список охоплює членів сім'ї російського олігарха Володимира Потаніна.

Проти громадян Малі санкції запроваджено до 31 серпня поточного року, вони передбачають блокування активів, призупинення транзиту та видачі віз, а щодо решти 32 осіб - на 10 років.

Санкції на 10 років запроваджено також проти 60 юридичних осіб, з яких 8 - швейцарські компанії, 5 - французькі, дві зареєстровані на Кіпрі, одна на Британських Віргінських островах, одна - в ОАЕ, одна - на Мальті, одна - в Люксембурзі, одна - у Вірменії, одна - в Німеччині, одна - в Іспанії, одна - на Тайвані, одна - в Сінгапурі, решта - в РФ.

Серед російських юросіб російська девелоперська компанія "ВТБ-Девелопмент", ТОВ "ВТБ-Проект", ТОВ "ВБ-Сервіс", ПАТ "Росбанк", АТ "Далекосхідний банк", ПАТ "Завод Тула", ТОВ "Мегаком", АТ "Сітібайк", холдингова компанія "Інтеррос", НДІ "Прометей" ім. Гориніна, АТ "Ригель".

У другому списку про застосування та внесення змін до санкцій - 322 російські компанії, переважно підприємства радіоелектроніки та зв'язку. Санкції проти них також запроваджено на 10 років.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини