Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Уряд запропонував механізм компенсації збитків підприємствам з територій бойових дій і ТОТ

Реклама

Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 9236 щодо особливостей провадження господарської діяльності з надання деяких послуг у сфері енергетики та комунальних послуг в умовах воєнного стану.

Як повідомили у Мінреінтеграції, яке розробляло цю законодавчу ініціативу, нею пропонується врегулювати механізм компенсації збитків суб'єктам господарювання, які надають комунальні послуги на територіях бойових дій і тимчасово окупованих територіях.

Йдеться про підприємства, які здійснюють діяльність на ринку електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення тощо.

«Такі підприємства цілодобово забезпечують надання послуг на уражених війною територіях, однак не отримують за них оплату та відповідно - зазнають збитків», - зазначають у міністерстві.

Законопроєкт передбачає надання Кабінету Міністрів повноважень визначати порядок компенсації відповідних збитків, а також особливості надання комунальних послуг на відповідних територіях.

Пропонується, що компенсація таким суб'єктам господарювання збитків буде здійснюватися за рахунок коштів від відшкодування рф матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації українських територій.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини