Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено зміни до модельного статуту ТОВ

Реклама

Кабмін постановою від 25.04.2023 № 387 вніс зміни до Модельного статуту товариства з обмеженою відповідальністю.

Встановлено, що загальні збори учасників можуть вирішувати будь-які питання діяльності Товариства, крім питань, віднесених до виключної компетенції інших органів Товариства.

Також уточнено, що призначення виконувача обов'язків голови колегіального виконавчого органу відбувається не тільки у разі смерті, а також у разі набуття правового статусу зниклої безвісти особи.

Водночас визначено, що якщо особа, на яку покладається виконання обов'язків одноосібного виконавчого органу (голови колегіального виконавчого органу) Товариства, відмовляється від виконання обов'язків за зазначеною посадою, виконувачем обов'язків стає наступна за нею особа (відповідно до переліку осіб), яка погодилася взяти на себе виконання відповідних обов'язків. Виконувач обов'язків зобов'язаний невідкладно повідомити учасникам Товариства про смерть голови колегіального виконавчого органу Товариства, або набуття нею правового статусу особи зниклої безвісти за особливих обставин.

Крім того, до правочинів, які можуть потребувати прийняття окремого рішення загальних зборів учасників щодо надання згоди на його вчинення, віднесено правочин, за яким вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, перевищує 50 відсотків вартості чистих активів Товариства відповідно до останньої затвердженої фінансової звітності, а не на кінець попереднього кварталу.

Постанова набирає чинності 27 липня 2023 року.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини