Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Дніпропетровщині викрито схему підпільного виробництва тютюну для кальяну

Реклама

Територіальне управління БЕБ у м. Києві та Київській області викрило масштабну незаконну схему з виготовлення та реалізації тютюну для кальяну на Дніпропетровщині. З незаконного обігу вилучено продукцію та обладнання на загальну суму 17,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено групу осіб, які організували масове виробництво тютюну для кальяну у Кривому Розі Дніпропетровської області. Незаконна діяльність здійснювалася на території складських приміщень без відповідних ліцензій. За допомогою спеціального обладнання особи налагодили повний цикл виробництва тютюнових виробів. Готова тютюнова продукція транспортувалася до Києва та Київської області, де збувалася через торгові магазини виключно за готівку.

За місцем здійснення господарської діяльності проведено обшуки та вилучено понад 2,6 тонн тютюну, фурнітуру та обладнання. Загальна орієнтовна вартість вилученого становить 17,4 млн грн.

Наразі встановлюється повне коло причетних до злочинної схеми осіб.

Досудове розслідування у провадженні здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство) та ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини