Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна готується відкрити авіапростір для цивільної авіації - Міністр транспорту Франції

Реклама

Україна "наполегливо працює" над відкриттям свого авіапростору для цивільних літаків. Про це повідомив Міністр транспорту Франції Клеман Бон у інтерв'ю "Європейській правді".

Він заявив про це, говорячи про співпрацю з Україною у сфері навчання українських пілотів цивільної авіації та авіадиспетчерів.

За словами французького міністра, українці вже проходять практику на симуляторах у Франції, а під час переговорів у Києві дві країни погодилися розширити цю співпрацю.

"Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше. А у разі, якщо авіатори не мають практики, то за правилами безпеки не матимуть права відразу відновлювати роботу. Тому ми допомагаємо Україні підготуватися до моменту, коли ваш авіапростір буде відкритий повністю або частково", - зазначив Клеман Бон.

За його словами, українські посадовці зараз готуються до відкриття авіапростору для польотів цивільної авіації.

"Як я зрозумів, в України вже є певні міркування щодо цього відкриття, і у Києві наполегливо над цим працюють. Але, звісно, головним питанням досі лишається безпека", - сказав міністр.

Довідково:

Україна повністю закрила свій повітряний простір для цивільної авіації з 24 лютого 2022 року, коли розпочалось повномасштабне військове вторгнення російської федерації.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини