Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено особливості скликання позачергових загальних зборів АТ власниками більше 50 відсотків голосуючих акцій

Реклама

НКЦПФР рішенням від 26 квітня 2023 року № 466 визначило особливості скликання та проведення позачергових загальних зборів акціонерних товариств власниками більше 50 відсотків голосуючих акцій на період дії воєнного стану у 2023 році.

Встановлено, що у період дії воєнного стану, акціонери (акціонер), які в сукупності володіють більше 50 % голосуючих акцій (особа, яка скликає збори), мають право скликати та провести позачергові загальні збори акціонерів за умови повідомлення про це наглядової ради акціонерного товариства шляхом направлення такого повідомлення за адресою місцезнаходження акціонерного товариства.

Акціонер, як особа, яка скликає збори, або його представник (в тому числі, особа, що здійснює управління акціями цього акціонерного товариства), для укладення з Центральним депозитарієм договору про надання послуг із проведення дистанційних загальних зборів надає Центральному депозитарію оформлені відповідно до вимог його регламенту такі документи:

1) документи, необхідні для укладання договору;

2) розпорядження на складання переліку акціонерів, яким надсилатиметься повідомлення про проведення загальних зборів акціонерного товариства, та переліку акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства;

3) виписки з рахунку (рахунків) в цінних паперах, складені станом на дату надсилання повідомлення до наглядової ради акціонерного товариства та станом на дату, що передує даті надання розпорядження до Центрального депозитарію, які підтверджують факт володіння особою, яка скликає збори, більше 50 % голосуючих акцій акціонерного товариства;

4) засвідчену особою, яка скликає збори, копію направленого наглядовій раді акціонерного товариства повідомлення та доказів направлення такого повідомлення;

5) оригінал або засвідчену особою, яка скликає збори, копію рішення такої особи, в якому визначено склад реєстраційної комісії.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини