Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд оптимізував процедуру бронювання військовозобов'язаних працівників

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 28 квітня вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою КМ від 27 січня 2023 року № 76. Про це повідомив постійний представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документом встановлюються чіткі строки в процедурі бронювання військовозобов'язаних працівників, а саме передбачено:

  • подання органами державної влади, іншими державними органами до Генерального штабу Збройних Сил України (Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки) списків для їх перевірки та погодження - у строк не більше ніж 5 робочих днів;

  • погодження та подання Генеральним штабом ЗСУ (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) списків до Мінекономіки - у строк не більше ніж 10 робочих днів;

  • прийняття Мінекономіки рішення про бронювання військовозобов'язаних - у строк не більше ніж 5 робочих днів;

  • зарахування військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік територіальним центром комплектування та соціальної підтримки - у строк не більше ніж 5 робочих днів.

За словами заступника Міністра економіки Ігоря Фоменка, вся процедура від отримання держорганами від підприємств, установ, організацій списків на бронювання працівників до зарахування заброньованих на спеціальний військовий облік має здійснюватися максимум за 25 робочих днів.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини