Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей можуть ліквідувати - проєкт

Реклама

Мінцифра пропонує ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) й автоматизувати видачу гральної ліцензії. Відповідний урядовий законопроєкт № 9256 вже зареєстровано у Парламенті.
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що рішення дозволить прибрати людський чинник у видачі ліцензій - процес стане автоматичним і відбуватиметься за чіткими критеріями. Також організаційні зміни дозволять швидко впровадити IT-систему онлайн-моніторингу, яка допоможе в режимі реального часу отримувати дані про взаємодію операторів грального бізнесу та держави.

Законопроєкт пропонує переглянути засади утворення та функціонування роботи КРАІЛ. Зокрема, перетворення КРАІЛ з колегіального органу на центральний орган виконавчої влади відповідальний за формування і реалізацію державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей з наступними повноваженнями:

  • розробка та внесення в установленому порядку проектів законодавчих актів, актів Президента України, Кабінету Міністрів України на розгляд Кабінету Міністрів України;

  • забезпечення адміністрування Державної системи онлайн-моніторингу;

  • встановлення вимог до Державної системи онлайн-моніторингу, розробка порядку функціонування Державної системи онлайн-моніторингу;

  • здійснення інших повноважень, передбачених цим та іншими законами.

Уточнюються також, що вимоги щодо боротьби з ігровою залежністю (лудоманією) будуть встановлюватися Кабінетом Міністрів України.

Обмеження участі особи в азартних іграх шляхом внесення до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх, здійснюється:

1) за заявою, поданою особою організатору азартних ігор або Уповноваженому органу;

2) за обґрунтованою заявою членів сім'ї першого ступеня споріднення або законних представників (заяви про обмеження) Уповноваженим органом на строк до шести місяців у порядку, визначеному цією статтею;

3) за рішенням суду.

Фізична особа може самостійно обмежити себе у відвідуваннях гральних закладів та в участі в азартних іграх на строк від шести місяців до трьох років шляхом особистого подання організатору азартних ігор або Уповноваженому органу заяви (заяви про самообмеження).

Заява може бути подана у паперовій або електронній формі. Після формування заяви засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг заява та відомості, зазначені в ній, передаються засобами електронної інформаційної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів до Реєстру осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та/або участь в азартних іграх.

Заява в паперовій формі подається шляхом заповнення бланків у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відкликання заяви про самообмеження не допускається.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини