Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціює встановлення в Україні 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Реклама

Президент України подав до Верховної Ради законопроєкт № 9278, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Проєктом передбачається внести зміни до статті 73 КЗпП, якими замість 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні) пропонується запровадити святковий та неробочий день 8 травня (День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років).

Також відповідні зміни буде внесено до Закону України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років".

У разі прийняття законопроєкту Верховною Радою України, він набуде чинності з наступного дня після офіційного опублікування.

"Саме 8 травня велич перемоги над нацизмом згадує більшість народів світу. Світ вклоняється перед усіма, хто захищав і захистив життя. Хто скидав нацистські прапори на звільненій території та хто відчиняв ворота концтаборів. Хто повертав народам свободу, хто знищив і засудив нацистське зло.

Саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію вермахту. Саме 8 травня світ вшановує пам'ять усіх, чиї життя були забрані тією війною. Це чиста історія, без ідеологічних домішок. І це - історія нашого народу, наших союзників, усього вільного світу", - сказав Президент у своєму зверненні з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Також Володимир Зеленський підписав Указ №266/2023, відповідно до якого відзавтра та щороку 9 травня в Україні буде установлено День Європи.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини