Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено методику визначення шкоди та збитків, завданих інфраструктурі транспорту внаслідок збройної агресії рф

Реклама

Мінінфраструктури наказом від 23.03.2023 № 182 (реєст. в Мін'юсті 3 травня 2023 р. за № 733/39789) затвердило Методику визначення шкоди та збитків, завданих інфраструктурі транспорту, інфраструктурі електронних комунікаційних мереж та об'єктів поштового зв'язку внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Ця Методика визначає порядок визначення шкоди та збитків, завданих інфраструктурі транспорту, інфраструктурі електронних комунікаційних мереж, зокрема, зруйнованих, пошкоджених автомобільних доріг, залізничних шляхів, аеродромів та аеродромних об'єктів, об'єктів портової інфраструктури, гідротехнічних споруд, суден морського та внутрішнього водного транспорту, об'єктів поштового зв'язку, інфраструктури (зокрема фізичної) електронних комунікаційних мереж та інших об'єктів транспортної інфраструктури, електронних комунікацій та зв'язку.

Дія Методики не поширюється на:

  • розміщені на території підприємств об'єкти транспорту, що призначені для здійснення технологічних перевезень тільки на території підприємств;

  • проведення стандартизованої, незалежної оцінки збитків та судової експертизи, спричинених руйнуванням та пошкодженням об'єктів інфраструктури транспорту внаслідок збройної агресії РФ.

Аналітична оцінка шкоди та збитків здійснюється з метою формування попередньої оперативної інформації про обсяги збитків для прогнозування загальнодержавних, секторальних та регіональних витрат на відновлення та подальшої комунікації з міжнародними партнерами щодо покриття таких збитків, зокрема за рахунок конфіскованих активів Російської Федерації за кордоном.

За результатами оцінки складається аналітичний звіт в електронній формі та в паперовій формі (за потреби). Форму наведеною в додатку до цієї Методики.

Під час оцінки застосовуються такі вихідні дані:

  • технічна та інша документація на майно, що зазнало руйнівного впливу, яка дає змогу його ідентифікації, зокрема документи, які складені відповідними комісіями під час огляду об'єкта збитку і ґрунтуються на судженнях (свідченнях) членів комісій;

  • дані з бухгалтерського обліку;

  • проєктно-кошторисна документація;

  • матеріали технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майно;

  • землевпорядна документація на земельну ділянку;

  • документи з відомостями про технічний стан та технічні характеристики майна;

  • фінансова звітність;

  • матеріали аудиту;

  • інші документи, які містять характеристики об'єкта оцінки.

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини