Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і ЄС анонсували створення спільної платформи щодо експорту агропродукції

Реклама

Президент України Володимир Зеленський та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявили про наміри створити спільну з ЄС координаційну групу для того, щоб вирішувати проблемні питання, пов'язані з експортом української сільськогосподарської продукції. Про це повідомляє "Європейська правда".

"Ми пропонуємо започаткувати координаційну групу для моніторингу відповідних проблемних питань та утриматись від будь-яких рішень щодо торгівлі без консультацій з Україною. Ми очікуємо від ЄС сильних європейських за змістом рішень та зняття якомога швидше усіх обмежень - якщо буде політична воля. А сьогоднішні наші переговори свідчать, що така воля є.

Ми зможемо знайти оптимальні та справді сильні рішення, які захистять інтереси як Європи в цілому, так і українців, які страждають, на додачу до всього, ще й від застосованих щодо нас експортних обмежень", - сказав Володимир Зеленський.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що ситуація з українським експортом потребує термінового рішення. "Нагальний пріоритет зараз у тому, щоб імпорт зерна продовжувався постійно і за найменших можливих витрат. Це вимагає тісної співпраці різних сторін. Для цього ми створимо координаційну платформу, щоб зробити "шляхи солідарності" повністю функціонуючими", - заявила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, Європарламент продовжив ще на рік скасування ввізного мита на український експорт до ЄС

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини