Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд повернув трираундові аукціони у відкритих торгах

Реклама

Уряд вирішив повернути трираундові аукціони у відкритих торгах. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 12 травня 2023 року, повідомили в Мінекономіки.

«Змінами передбачено, що відкриті торги проводяться із застосуванням трираундових аукціонів, якщо подано дві і більше тендерних пропозицій. Водночас якщо була подана одна тендерна пропозиція, то в такому разі електронний аукціон не застосовується автоматично», - пояснює заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

При цьому Державна аудиторська служба України отримала право здійснювати моніторинг за прямими договорами.

Як пояснюють у Мінекономіки, змінами передбачено, що за обґрунтованим рішенням замовника відкриті торги можуть бути проведені без застосування трираундового електронного аукціону, в такому випадку проводиться лише сліпий аукціон на етапі подання пропозиції. Технічна реалізація “опціональності” аукціонів покликана дати можливість на майбутнє гнучко реагувати на ситуацію з енергопостачанням, або іншими форс-мажорами, що можуть бути викликані війною.

Крім того, буде забезпечена можливість прийняття участі в публічних закупівлях учасникам, активи яких передані в управління АРМА.

Також була додана можливість того, що закупівля товарів (робіт, послуг) за кошти кредитів (позик, грантів), що надані відповідно до міжнародних договорів України з міжнародними валютно-кредитними організаціями, що здійснюється згідно з правилами і процедурами, встановленими цими організаціями, якими передбачається можливість застосування законодавства України в сфері публічних закупівель, може здійснюватися з урахуванням додаткових вимог і умов, схвалених відповідною організацією. Це надасть можливість користуватися електронною системою закупівель під час здійснення закупівель за кошти кредитів (позик, грантів) на умовах визначених, в міжнародних договорах.

Також зміни забезпечили можливість проведення Державною кримінально-виконавчою службою України закупівель з використанням електронного каталогу. Це дозволить максимально оперативно здійснювати безперебійне забезпечення таких установ продуктами харчування.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини