Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже третина бізнесу скаржиться на проблеми з пошуком персоналу - опитування

Реклама

В Україні зросла кількість підприємств, які відчувають посилення проблем із пошуком персоналу.

Про це повідомила виконавчий директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків під час презентації щомісячного опитування українського бізнес-середовища, передає Укрінформ.

За її словами, серед усіх перешкод для ведення бізнесу в Україні брак робочої сили посідає п'яте місце - 31% опитаних підприємств відмічають проблеми із пошуком персоналу.

Так, у квітні частка бізнесів, що відчули брак кваліфікованих працівників, зросла до 26,9% з 19,9% у березні. Водночас поменшало роботодавців (з 7% до 4,9%), які повідомили, що їм легко знайти некваліфікованих працівників.

Тому підприємства не поспішають із збільшенням персоналу. Планують зростання кількості працівників лише 5,6% (проти 8,3% у березні). Тоді як вже понад 91% не очікують змін у зайнятості (у березні таких було 88,3%).

«Якщо подивитися на цей показник за розміром підприємств, то побачимо, що у великих та середніх підприємств проблема з пошуком персоналу стоїть гостріше, на відміну від малих та мікробізнесів. Ця тенденція може свідчити про перші спроби великого та середнього бізнесу вдатися до розвитку», - зауважила Оксана Кузяків.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини