Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермерським господарствам максимально спростять процедуру перереєстрації

Реклама

Законопроєкт № 6013 «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» спрямований на те, щоб перереєстрація фермерських господарств в іншу організаційно-правову форму відбувалася за максимально спрощеною процедурою. Про це повідомив радник Міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов.

За його словами, напрацьовані Мінагрополітики правки до цього законопроєкту передбачатимуть, що це буде суто формальна процедура, яка дозволить зробити перереєстрацію майже непомітною і дасть змогу, за бажанням власників, зберегти і назву, і саме формулювання «фермерське господарство». Також після перереєстрації буде збережено всі права власності та оренди.

Радник Міністра підкреслив, що це нормальна практика і зараз міністерство разом з народними депутатами працюють над максимальним спрощенням всіх можливих процедур, для того, щоб фермери відчули лише переваги від таких змін.

Довідково:

12 січня 2023 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 6013. Ним, зокрема, пропонується наступні нововведення:

  • при реорганізації кредитори не можуть вимагати забезпечення виконання зобов'язань шляхом укладення договорів застави чи поруки, дострокового припинення або виконання зобов'язань перед кредитором та відшкодування збитків;

  • господарське товариство (правонаступник ФГ) може використовувати ліцензії та інші документи дозвільного характеру, що отримані на ФГ, до закінчення їх строку дії;

  • право постійного користування земельними ділянками, набуте підприємствами на момент вступу Закону в дію, переходить до господарського товариства - правонаступника;

  • реєстраційні дії щодо перетворення ФГ у господарське товариство та адміністративні послуги, пов'язані із переоформлення документів дозвільного характеру, речових прав на майно, проводяться безоплатно.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини