Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Корея надасть українському бізнесу пільгові кредити та зацікавлена інвестувати в окремі галузі

Реклама

17 травня в рамках конференції «Азійське лідерство» відбулася церемонія підписання Попередньої Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Корея стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF), спеціального підрозділу Корейського Експортно-Імпортного Банку, повідомили в Мінекономіки.

«Україна включена до переліку пріоритетних країн двостороннього співробітництва з Республікою Корея в рамках програми Офіційної допомоги розвитку (ODA). Можливість отримання першого траншу від EDCF в розмірі до $300 млн з'явиться вже в 2023 протягом 3-4 місяців з моменту підписання другого етапу угоди, що очікується за місяць від сьогоднішньої надзвичайно важливої події. Наступний транш до $3 млрд стане доступним в 2024 році з поступовим збільшенням ліміту до $8 млрд по мірі наповнення пайплайну проектів. Також Україна зможе використовувати корейські потужності та досвід для повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури, промислових та цивільних об'єктів», - зазначила Міністр економіки Юлія Свириденко.

Термін кредиту може складати до 40 років під 0,15% річних із відстрочкою повернення тіла кредиту на 10 років. Позики надаватимуться Експортно-імпортним банком Кореї в рамках фонду EDCF. 

Для залучення фінансування конкретних проектів будуть укладатися окремі кредитні договори. Зі свого боку, Уряд Кореї може надавати гранти та технічну допомогу для підготовки та оцінки проектів.

Крім того, планується відкриття офісу EDCF в Україні.

Також під час круглого столу «Korea-Ukraine Partnership for the Future», який відбувся в Сеулі, 16 травня, під егідою Торгово-промислової палати Республіки Корея були обговорені питання залучення південно-корейських компаній до відбудови України.

Українська делегація запропонувала корейському бізнесу розглянути можливості для реалізації спільних проектів у різних галузях економіки. Такі перспективи зацікавили корейских інвесторів. 

Так, компанії Lotte E&C та Hyundai Engineering висловили зацікавленість у  співробітництві з відновлення та співпраці в паливно-хімічній галузі.

Для компанії POSCO International презентували потенціал нашої країни з точки зору розвитку зеленої металургії. Також ця компанія має зерновий термінал в Україні, тому сторони обговорили перспективи співпраці і в агросекторі з акцентом на агро виробництво та агро переробку.

Окремо обговорили можливості співпраці у сфері видобутку та переробки критичних мінералів, таких як літій.

Також українська делегація підготувала окремі пропозиції для співпраці із низкою інших великих корейських компаній:

  • Hyundai E&C - одного з лідерів на ринку послуг з будівництва інфраструктурних, енергетичних, виробничих та житлових об'єктів,

  • Hyundai Motors, з можливістю розміщення в Україні виробництва електромобілів,

  • SK Ecoplant, яка спеціалізується на впровадженні новітніх екологічно чистих технологій у промисловості та Samsung C&T (однієї з провідних південнокорейських будівельних компаній),

  • Hanwha Group з метою залучення виробництві сонячних панелей повного циклу, продукції подвійного та оборонного призначення, а також мобільних безпілотних машин по розмінуванню. 

Юлія Свириденко запевнила представників бізнес-кіл Південної Кореї, що Україна зараз є найкращим місцем для майбутнього розвитку бізнесу. Ми пропонуємо новим компаніям на ринку України рішення щодо розміщення своїх виробничих потужностей в індустріальних парках, а також пропонуємо спеціалізованим компаніям долучитися до розвитку індустріальних парків в Україні в якості їх керуючих компаній.

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини