Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зернова угода продовжить свою дію до 18 липня

Реклама

Зернову угоду розблоковано, вона продовжить свою дію до 18 липня. Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Світ продовжить отримувати українську продукцію завдяки зусиллям наших партнерів по угоді - Туреччині та ООН. Ми вдячні партнерам за непохитну та цілеспрямовану позицію в тому, що угода має працювати надалі та на умовах, які підписали всі сторони. Зазначу, що Зернова ініціатива була і є діючою, оскільки пролонгована в березні строком на 120 днів, до 18 липня", - зазначив Міністр.

Також Олександр Кубраков підкреслив, що на сьогоднішній день на потреби світу вже відправлено 30,4 млн тонн агропродукції. З середини квітня росія безпідставно почала обмежувати роботу Ініціативи, а з травня фактично заблокувала її відмовившись від реєстрації нового флоту та проведення інспекцій флоту, який йде на завантаження до українських портів. Майже 70 суден зараз очікують в територіальних водах Туреччини, 90% - це ті, хто готовий доставляти світу продукцію наших аграріїв.

Україна вітає продовження роботи Ініціативи, але важливо, щоб вона працювала ефективно. Для цього потрібно усунути проблеми, які вже кілька місяців поспіль створює росія шляхом саботажу інспекцій та реєстрації нового флоту.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини