Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Велика Британія запровадила санкції проти 86 фізичних та юридичних осіб з рф

Реклама

Велика Британія сьогодні, 19 травня, оголосила про нову хвилю санкцій проти Росії, повідомляється на сайті британського уряду.

У пакет входять 86 фізичних та юридичних осіб, які пов'язані з розкраданням українського зерна, а також проти основних російських енергетичних і вантажних компаній.

Також під санкції потрапили пов'язані з "Росатомом" компанії, які виробляють передові матеріали та технології, зокрема лазери.

До нового пакету санцій потрапили наступні напрямки:

Енергетика

До списку внесли 9 організацій, пов'язаних з російською державною атомною енергетичною компанією «Росатом», зокрема, компанія UMATEX, яка виробляє композиційні матеріали на основі вуглецевого волокна для Росатома, які можуть бути використані у військових цілях, і компанія TRINITI, чиї дослідження та розробки в області лазерної фізики безпосередньо фінансуються за рахунок державного оборонного замовлення Рсійської Федерації. Лазери TRINITI були встановлені на шасі танків з метою засліплення оптики літаків і виведення з ладу високоточної зброї.

Також під санції потрапив керівник Запорізької АЕС Олег Романенко, який вступив у змову з урядом Росії та 13 членів ради директорів «Газпром-Нефть» і 5 членів ради директорів «Транснефти».

Метали

Під санкції потрапив олігарх-мільярдер Ігор Алтушкін, який володіє російською мідною компанією. Будучи третім за величиною виробником міді в Росії, Алтушкін і його бізнес продовжують відігравати ключову роль у секторі стратегічного значення для військової машини Путіна.

Вісім інших компаній, пов'язаних з виробництвом металів у Росії, також потрапили під санкції, і Великобританія оголосила, що також заборонить імпорт російських металів, включаючи алюміній, нікель і мідь.

Транспорт

Також під санкції потрапили 24 фізичні та юридичні особи, пов'язані з транспортними послугами Росії.

Йдеться про Pawell Shipping Co LLP, Державну зернову корпорацію (GZO) та їхнього директора Микиту Бусела, які причетні до систематичного розкрадання українського зерна. Повідомляється, що це зерно та іншу сільськогосподарську продукцію викрали зі складів і полів на тимчасово окупованих територіях України та вивезли із Запоріжжя під маркою російських товарів.

Також під санкції потрапили шість великих російських судноплавних компаній, які створювали та підтримували економіку Путіна під час війни. Це включає Sun Ship Management, компанію, пов'язану з «Совкомфлотом», найбільшою російською державною судноплавною компанією, яка підтримує Росію в обході або підриві наслідків західних санкцій.

Військовий сектор

Алан Лушинков і Володимир Лепін, які є директорами АТ «Концерн Калашников», які виробляють 95% всієї вогнепальної зброї в Росії.

ВАТ «БМЗ», яке виробляє протипіхотні та протитанкові міни, які використовуються збройними силами РФ в Україні

АТ «Мотовилихинские», міноритарне дочірнє підприємство російського оборонного конгломерату «Ростех», яке виробляє гаубиці, які використовуються збройними силами Росії в Україні

Банки

П'ять фінансових установ також потрапили під санкції в рамках сьогоднішнього пакету. Зокрема, ВАТ «Дом РФ», який діє за дорученням російського уряду, і Металургійний інвестиційний банк, який підтримує промисловий експорт Росії.

Крім того, прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив про нові заборони на імпорт російських алмазів і металів. Під забороною російські алмази, мідь, алюміній та нікель російського походження.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Читайте також:

Велика Британія оголосила санкції проти фінансових агентів підсанкційних російських олігархів

Велика Британія запровадила нові санкції проти рф

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини